Overige boeken

Alles in verband met hooggevoeligheid.
Shimara
Lid
Berichten: 769
Lid geworden op: Zo 08 Jan 2012, 18:36
Locatie: Utrecht

Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Shimara » Wo 06 Mei 2015, 09:42

Boeken voor hsp zijn inderdaad gied im apart in een topic te behandelen. Hier wil ik aandacht voor andere boeken die ook helpend kunnen zijn of interessant. Boeken die gaan over bijvoorbeeld spiritualiteit, positief denken, passies enzovoorts. Even voor de duidelijkheid bedoel geen fictieboeken en dergelijke

Graag titel, auteur, isbn en een stukje beschrijving per boek. Je eigen menig erbij mag ook.

Zo kunnen we elkaar inspireren :)
Laatst gewijzigd door Shimara op Wo 06 Mei 2015, 21:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Takk..

Esther
Lid
Berichten: 3379
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 23:15

Re: Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Esther » Wo 06 Mei 2015, 10:02

The secret vind ik wel een goed boek
Sancta Terra

Shimara
Lid
Berichten: 769
Lid geworden op: Zo 08 Jan 2012, 18:36
Locatie: Utrecht

Re: Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Shimara » Wo 06 Mei 2015, 21:34

Christiane Beerlandt - De sleutel tot zelf-bevrijding

Ziekten kunnen ons veel zeggen over onze lichamelijke en geestelijke toestand. Dit fenomenologisch principe is reeds eerder uitgewerkt en beschreven door Dethlefsen, Dahlke en anderen. In dit lijvige boek wordt in het eerste deel uitgelegd hoe de auteur een oplossing gevonden heeft om door positief om te gaan met ziekten een beter, gezonder en vreugdevoller leven te krijgen. In het tweede deel worden ziekten, symptomen en kwalen afzonderlijk alfabetisch behandeld naar groep ziekten of orgaansystemen. Per onderdeel wordt vermeld wat dit orgaan, deze ziekte enz. te betekenen heeft, waarna een psychologisch advies volgt hoe je jezelf kunt genezen door je leven te veranderen. Tot slot een index en een serie korte omschrijvingen van boeken van dezelfde schrijfster. Het dikke boek is zeer populair geschreven en bedoeld als naslagwerk voor iedereen die ervaart dat ziekte meer te betekenen heeft dan een niet functionerend orgaan. Men zal zich echter wel moeten realiseren dat men bij ernstige ziekten echt deskundige hulp nodig heeft.

ISBN: 9789075849325
Takk..

Shimara
Lid
Berichten: 769
Lid geworden op: Zo 08 Jan 2012, 18:36
Locatie: Utrecht

Re: Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Shimara » Wo 06 Mei 2015, 21:40

Byron Katie - Vier vragen die je leven veranderen

Na zelf door een diep dal gegaan te zijn heeft de schrijfster van dit boek een manier van leven en denken ontwikkeld, die het aanvaarden van de realiteit als doel stelt. De realiteit levert volgens haar geen stress op, maar wel de gedachten die mensen hebben over hun leven en de realiteit. Zij heeft een methode van vraagstelling ontwikkeld die mensen door middel van vier simpele vragen terugbrengt naar de echte waarheid en ze daardoor vrede geeft met hun situatie en ze niet laat vasthouden aan de - vaak vertekende - gedachten die men voorheen had over hoe het leven er uit zou moeten zien. Byron Katie geeft workshops en lezingen over de hele wereld en er is een - overigens prima bijgehouden en duidelijke - website over haar werk. De vorm waarin het boek wordt gepresenteerd, zal niet elke lezer aanspreken. Het is een vraag- en antwoord-verslag en dat beslaat het grootste aantal bladzijden van dit boek. Overigens begrijpelijk, omdat haar methode van zelfonderzoek zich richt op het stellen van vier vragen.

Isbn: 9789022554050
Takk..

Shimara
Lid
Berichten: 769
Lid geworden op: Zo 08 Jan 2012, 18:36
Locatie: Utrecht

Re: Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Shimara » Wo 06 Mei 2015, 21:43

Janet Attwood - De passietest

'De passietest' biedt de lezer een manier om er achter te komen wat hij wil met zijn leven. De auteurs leggen uit dat een gepassioneerd leven betekent: een leven dat verbonden is met een bestemming, een leven waarin je een passie hebt voor wat je doet en je het gevoel hebt dat je een waardevolle bijdrage levert aan je omgeving. Het boek bestaat uit twee gedeeltes. Deel een gaat over het ontdekken van je passies, in deel twee wordt een manier uitgelegd om het leven te creëren vanuit de ontdekte passies. In elk van de hoofdstukken van deel twee worden de ideeën toegelicht met behulp van interviews met (in Amerika) bekende mensen die succesvol zijn. De auteurs baseren zich onder meer op de uitgangspunten van Transcendente Meditatie en 'The Work' van Byron Katie. De auteurs werkten bij een marketingconsultancybureau en hebben een organisatie opgericht die een visie op spiritualiteit en persoonlijke transformatie uitdraagt. Het boek is geschreven voor mensen die het gevoel hebben dat ze meer uit hun leven willen halen en dat ze willen doen waar ze écht voor kunnen gaan.

ISBN: 9789027495242
Takk..

Gebruikersavatar
Pater
Site Admin
Berichten: 399
Lid geworden op: Vr 01 Mei 2009, 00:46

Re: Overige boeken

Ongelezen berichtdoor Pater » Do 27 Aug 2015, 08:27

Verplaatst... niet het juiste forum!


Terug naar “Muziek - Films - Internet”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast